Meteen naar de inhoud

Zorg voor een beter milieu met het scheiden van afval!

Bij bedrijven zien we nog te vaak dat afval niet of nauwelijks gescheiden wordt. Neem een kijkje in de gemiddelde container op een industrieterrein: hout, plastic, karton en papier, keuken- en tuinafval, het ligt er nog allemaal door elkaar. Er valt dus nog veel te winnen. Een aantal tips voor bedrijven om afval te scheiden

Bedrijfsgerichte afvalcontainers

Sommige bedrijven hebben veel specifiek afval, en daar kan hem een deel van die luiheid en slordigheid in zitten. Zo is een afvalcontainer voor ziekenhuisafval van Vergelijkjeafval.nl handig voor ziekenhuizen. Er bestaan meer speciale afvalcontainers die op bedrijven gericht zijn. Dat maakt afval scheiden een stuk makkelijker, en motiveert zelfs meer.

Papier- en plasticbak in kantoor

Het is een kleine moeite om op kantoren een papierbak neer te zetten die eens per week geleegd wordt – hopelijk niet altijd door dezelfde persoon. Zet er een bak voor plastic afval naast, want nog steeds komen veel reclame en pakketten met het nodige plastic aan op je bureau en dan is het te verleidelijk om dat bij de bedorven sandwich in het prullenmandje eronder te gooien.

Etensresten naar de boerderij

Eten weggooien: dat we het Ć¼berhaupt nog doen, valt al niet recht te praten. In het keukentje van het kantoor willen een bordje met ‘Denk aan onze planeet, denk aan je kinderen!’ en natuurlijk de nodige extra afvalbakken daar nog wel eens tegen helpen. Maar in de haast in ons kantoorleven vergeten we dat appels melig worden, belegd over de datum schiet en brood beschimmeld raakt. Ondanks je goede bedoelingen om het nu een keer op te maken. Blijf dat trouwens gewoon proberen. Wil je een extra stapje doen, neem dan contact op met een (kinder)boerderij, waar ze vaak dankbaar zijn voor plantaardige (!) etensresten.

Pallets richting creatieve broedplaats

Dan al die pallets, die vaak tussen het gemengde afval belanden. Niet nodig, zonde zelfs! Elke stad kent wel een creatieve broedplaats waar ze de pallets hergebruiken. Ze maken er kunstwerken, meubels of complete lounge terrassen van. Stuur ze een berichtje en ze komen ze waarschijnlijk graag ophalen, want het is gratis en duurzaam bouwmateriaal.