Meteen naar de inhoud

Wil je steunkousen kopen van hoge kwaliteit?

Wanneer je steunkousen kopen gaat van een degelijke kwaliteit, dan ben je bij Podobrace aan het goede adres. Deze kousen worden voor allerhande klachten gebruikt, zoals spataderen, reuma of dikke enkels. Het doel van steunkousen, die ook wel compressiekousen genoemd worden, is om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en extra ondersteuning aan je ledematen te bieden. Om dit te bewerkstelligen moet je wel de juiste en degelijke compressiekousen in je winkelmandje plaatsen. 

 

Er zijn meerdere types steunkousen kopen

Er zijn meerdere soorten compressiekousen leverbaar, die ingedeeld zijn in zogenaamde drukklassen. De verschillende drukklassen worden handig weergegeven middels een ertoe behorende kleur. Drukklasse een heeft de kleur groen en dit type kousen worden gebruikt voor lichte kwalen waar weinig druk nodig is, zoals vermoeide en zware benen, lichte spataderen en kneuzingen. Drukklasse twee heeft de kleur oranje en bevat een medium druk op de benen. Met dit type steunkousen kopen worden medium klachten behandeld, zoals erg vermoeide benen, kramp in spieren ’s nachts of erge spataderen. Verder is er drukklasse drie, die weergegeven wordt in kleur rood. Dit is voor de zware klachten, zoals trombose, chronische klachten of oedeem. Als laatste heb je de hoogste drukklasse, drukklasse vier, voor ernstige klachten, zoals forse lymfoedeem. 

 

De werking van compressiekousen uitgelegd

Steunkousen zijn gemaakt van elastisch materiaal en oefenen druk uit op je benen. De meeste druk vindt plaats ter hoogte van je enkels. Hoe hoger je op je been komt, hoe minder de druk. Het gevolg hiervan is dat het bloed in je benen omhoog gestuwd wordt en zo wordt het vocht dat zich anders in je enkels zou ophopen afgevoerd. Wanneer je steunkousen kopen gaat, zul je merken dat de compressiekousen van dit moment heel veel lijken op normale kousen, waardoor ze niet opvallen. Bovendien zitten ze tegenwoordig als gegoten, waardoor je er met dragen geen last van zult ondervinden. 

 

Belangrijke voordelen van steunkousen kopen

Zoals al eerder benoemd zorgen compressiekousen ervoor dat je benen extra ondersteund worden en de bloedsomloop hier gestimuleerd wordt. Door deze therapeutische kousen te gebruiken, zorg je ervoor dat eventuele klachten in je been verminderd worden of zelfs helemaal afnemen. De voordelen van steunkousen kopen zijn kortom:

  • Minder kans op spataderen of nieuwe spataderen
  • Minder kans op zwaar vermoeide benen
  • Minder kans op trombose of nieuwe trombose
  • Minder zwellingen in onderbeen als gevolg van vochtophoping
  • Minder huidproblemen

Daarbij is het fijn dat je steunkousen alleen overdag hoeft te dragen. Wanneer je naar bed gaat, kun je ze uitdoen.

 

Welke prijs hangt aan steunkousen kopen?

Steunkousen kopen wordt vergoed door de basisverzekering van je ziektekostenverzekering. De kousen vallen onder het eigen risico. Hierbij moet je wel een medische indicatie van je huisarts kunnen aantonen. Gemiddeld krijg je twee paar kousen per jaar of veertien maanden vergoed. Let hierbij op dat de kousen moeten vallen onder drukklasse twee of hoger. Drukklasse een kousen worden niet vergoed door de verzekeraar. Kijk voor meer soorten op www.podobrace.nl