Meteen naar de inhoud

Welke tatoeage verwijderingsopties zijn veilig?

tattoo verwijderen

Laser tatoeage verwijdering is de enige veilige en effectieve tatoeage verwijdering optie die vandaag beschikbaar is. Wanneer het wordt uitgevoerd door een ervaren specialist zal tatoeageverwijdering uw huid zonder enige zichtbare schade achterlaten.

Sommige tatoeage verwijderingsopties op de markt brengen ernstige risico’s met zich mee voor uw huid en mogelijk gezondheid. Huismiddeltjes – inclusief thuis laser verwijdering – zijn ineffectief en vaak gevaarlijk. Sommige kunnen een tatoeage iets vervagen, maar ze zullen hem niet volledig verwijderen. Tegelijkertijd kunnen ze uitgebreide huidbeschadiging veroorzaken. Laten we eens kijken naar verschillende soorten tatoeage verwijderingsmethoden om de risico’s die ze met zich meebrengen te vergelijken.

Tattoo verwijdering technieken zoals de volgende kunnen leiden tot blijvende schade aan de huid en geven meestal slechte resultaten:

Tattoo verwijdering crème: Je vraagt je misschien af of je met tatoeage verwijderingscrème je tatoeage gewoon thuis kunt verwijderen. Er is echter geen goedgekeurde tatoeage verwijderingscrèmes op de markt, en het woord “crème” zelf is misleidend. Terwijl “crème” het beeld oproept van een zachte, verzachtende zalf, houdt deze methode in feite een chemische peeling in. Tattoo verwijdering crèmes gebruiken zuur om de huid weg te pellen in een poging om de tatoeage te verwijderen. Dit kan blijvende huidschade veroorzaken, zoals littekens, terwijl je lichaam ook wordt blootgesteld aan infecties. Bovendien wordt de huidlaag waar de inkt in zit niet verwijderd, dus een tatoeage is niet volledig te verwijderen.

Salabrasie: Bij deze methode wordt de opperhuid afgeschuurd – de huid wordt gebroken en er wordt een zoutpasta gebruikt om de inkt eruit te trekken. Deze techniek kan de tatoeage alleen iets lichter maken (in het beste geval), en door de invasieve aard is de kans op bijwerkingen of een langere genezing groot. Onnodig te zeggen dat dit uiterst pijnlijk is. Mensen ondergaan meerdere dermabrasie sessies in een poging om een tatoeage te verwijderen – meestal zonder de resultaten waar ze naar op zoek waren. Bovendien kan dit leiden tot aanzienlijke littekens.

Chemische peelings: Het gebruik van een zure oplossing om een deel van de huid te verwijderen in een poging om de tatoeage te verwijderen. Chemische oplossingen die bij deze behandelingen worden gebruikt, kunnen meestal de diepe huidlaag waar de tatoeage-inkt zich heeft afgezet niet bereiken – en als ze dat wel kunnen, brengt deze invasieve techniek een hoog risico op blijvende schade met zich mee. Bij deze verwijderingsmethode moet het gebied schoon en droog worden gehouden totdat het korstje er vanzelf af valt, wat weken kan duren

Dermabrasie: Bij deze invasieve techniek wordt de huid daadwerkelijk geschuurd in een poging de tatoeage-inkt erin te verwijderen. Hoewel dermabrasie het uiterlijk van de bovenste huidlaag effectief kan gladstrijken wanneer het voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt, bestaat er bij het schuren tot op het niveau van de lederhuid waar de tatoeage-inkt zich bevindt, een groot risico op schade zoals littekenvorming.

Tatoeage verwijderen: Deze extreme maatregel houdt in dat de huid die de tatoeage bevat chirurgisch wordt weggesneden. Onnodig te zeggen dat dit nogal wat pijn doet, onuitvoerbaar is voor alle tatoeages behalve de kleinste, de huid blootstelt aan infecties, en een lelijk litteken achterlaat. Invasieve ingrepen kunnen een ernstig risico vormen voor je algemene gezondheid omdat ze je lichaam blootstellen aan infecties. Ze laten een gapende wond achter waardoor infecties uw lichaam kunnen binnendringen. Dit kan gevolgen hebben voor het gebied dat wordt verwijderd of voor uw algehele gezondheid, wat kan leiden tot koorts en rillingen.

Citroensap: Dit huismiddeltje klinkt misschien onschuldig genoeg, maar als je je huid blootstelt aan zonlicht nadat je het met citroensap hebt behandeld, kun je daadwerkelijk eindigen met aanzienlijke verkleuringen!

Zoals je je misschien kunt voorstellen, kunnen deze tatoeage verwijderingstechnieken behoorlijk pijnlijk zijn. Genezing kan een langdurig en moeizaam proces zijn. Experts op het gebied van tatoeage verwijdering en gezondheid hebben de effectiviteit en veiligheid van veel tatoeage verwijderingsmethoden ontkracht, en dringen er bij iedereen op aan om voorzichtig te zijn bij het overwegen van een tatoeage verwijdering boodschap, en doe-het-zelf opties of technieken die niet worden uitgevoerd door een gediplomeerd arts te vermijden.

Is het verwijderen van tatoeages met een laser veilig? Absoluut. In feite is het verwijderen van tatoeages met behulp van een laser de enige echt veilige optie om tatoeages te verwijderen. Daarom bevelen experts zoals medische professionals deze methode veel meer aan dan welke andere dan ook.

Is tatoeageverwijdering met laser veilig en doeltreffend?

Laser verwijderen is veruit de veiligste en meest effectieve methode om een tatoeage te verwijderen als het door een ervaren professional gedaan wordt. Het is in feite de enige methode die de inkt kan afbreken zonder de huid te breken. Waarom zou u uw huid iets anders toevertrouwen dan de allernieuwste lasertechnologie?

Laser tatoeage verwijdering veroorzaakt bepaalde bijwerkingen zoals roodheid en soms blaarvorming. Deze bijwerkingen zijn volkomen normaal en verdwijnen meestal in korte tijd.

Tip: Tattoo No More: lasert je tattoo veilig én volledig weg!

Probeer nooit thuis een tatoeage te verwijderen met een laser. Ga in plaats daarvan altijd naar een kliniek die gespecialiseerd is in laserverwijdering.