Meteen naar de inhoud

Wat is de beste loopband?

Wil je graag weten wat voor jou je beste loopband is? In deze blog beschrijven wij de top-3 van de beste loopbanden op de markt.

 

Waarom zou je een loopband moeten kopen?

Per persoon kan het verschillen waarom je een loopband zou moeten kopen. Daarom brengen we in kaart wat de meest voorkomende redenen zijn.

Een goede reden is dat je altijd in beweging kan zijn ondanks de weersomstandigheden. Een loopband kan je natuurlijk binnen gebruiken. Hou je van hardlopen en heb je een loopband? Dan kan je het hardlopen van binnen en buiten goed combineren.

Nog een reden is de tijd die bespaard word. Je hoeft niet meer naar de sportschool. Omdat je thuis bent, in je eigen comfortzone zit en toch niemand hoeft te zien. Je hebt minder verplichtingen.

Ben je goed in multitasken? Dan is een loopband perfect. Denk eens aan de leuke of misschien minder leuke dingen die je tegelijkertijd kan doen. Heb je bijvoorbeeld nog een paar afleveringen te bekijken van je favoriete serie? Wat heb je te verliezen? Je bespaard lekker veel tijd.

 

Onze top-3 beste loopbanden

 

  1. Focus Fitness Jet 7 iplus

Deze loopband heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit komt door de vele mogelijkheden van het apparaat en omdat hij op alle vlakken goed scoort. Ben je op zoek naar een betrouwbare en duurzame loopband van hoog kwaliteit? Dan kan dit wel eens waar de beste loopband voor jou zijn.

Het is een stil apparaat met heel veel verschillende mogelijkheden. Het toestel heeft 36 programma’s en heeft 15 verschillende hellingniveaus. Het is een erg stevige loopband, die je met een maximaal gewicht van 140 kg kan belasten. Zelf weegt de loopband 87 kg. Dat is misschien het enige nadeel.

Voor de rest is de Focus Fitness Jet 7 iplus een van de beste loopband voor in huis.

beste loopband die je kan hebben voor in huis.

 

  1. Focus Fitness Senator iplus

De Focus Fitness Senator iplus is een loopband voor professioneel gebruik. Het is een loopband met een goede stabiliteit en een hoge belastbaarheid. Dit komt door de robuuste bouw. Het apparaat zelf weegt 130 kg. Het enige nadeel is dat het verplaatsen van de loopband wat lastiger kan verlopen. Het grote voordeel hiervan is dat dit de duurzaamheid van de loopband ten goede komt.

Deze loopband kan je meerdere uren per dag gebruiken. Daarom is deze ook geschikt voor professionele omgevingen. Door het brede loopband is het ook vooral een comfortabel toestel. Verder komt dit toestel ook nog met nog vele andere mogelijkheden. Denk aan het trainen met apps, hij heeft een maximale snelheid van 22 km/u en is daardoor ook zeer geschikt voor intervaltrainingen.

 

  1. VirtuFit TR-100

Misschien ben je op zoek naar een iets minder professioneel toestel. Bijvoorbeeld een toestel puur voor thuisgebruik. Dan is er ook geen groot budget nodig. Bekijk de VirtyFi TR—100 eens. Dit toestel is misschien dan niet de meest luxe, maar op basis van prijs-kwaliteit is dit misschien wel een van de beste opties uit het lagere prijssegment.

De TR-100 heeft alles wat je nodig kan zijn. Denk aan een hartslagmeter, ruime hellingshoek en voldoende comfort. De loopband heeft een vlak loopoppervlak. Dit voelt fijn aan door de goede demping. Kies uit 15 verschillende programma’s en haal alles uit je training.

Voor de rest is het een licht toestel, dat dus makkelijk te verplaatsen is. De loopband heeft een maximale snelheid van 16 km/u. Hierdoor kan je op een hoog tempo trainen.

Wat ook nog misschien leuk is om te weten. Deze loopband is zevenvoudig uitgeroepen tot de winnaar van de meest gewaardeerde loopband van Nederland. Toch op zoek naar de beste hometrainer? Daar kunnen we je ook meer over vertellen!