Meteen naar de inhoud

Tips voor een goede nachtrust

nachtrust

Een goede nachtrust is heel erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je gezond blijft en gelukkig bent. Vooral jongeren slapen vaak te kort, wat een negatief effect kan hebben op de hersenontwikkeling. Wanneer je goed genoeg slaapt merk je dit aan alles. Aan je brein, je huid, je emoties en nog veel meer. Soms is het lastig om een goede nachtrust te vinden. Je neemt misschien wel genoeg tijd maar rustig slapen lukt niet. Vandaag geven wij jou een aantal tips om te zorgen dat je zorgeloos in slaap valt.

Ten eerste is het belangrijk dat je overdag voldoende daglicht ziet. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, word je blootgesteld aan daglicht. Dit helpt je lichaam om wakker te worden. Het is belangrijk dat je door de dag heen even naar buiten gaat. Even een rondje lopen en een frisse neus halen doet wonderen voor je nachtrust.

Zorg daarnaast dat je niet te veel cafeïne binnen krijgt. Voor een goede nachtrust is het een goed idee om geen koffie meer te drinken na 15:00. Dit geld natuurlijk ook voor andere cafeïne houdende drankjes. Het helpt ook om gedurende de dag genoeg water te drinken. Naast dat water goed is voor brein draagt het op meerdere vlakken bij aan je gezondheid. Lees hierover meer op 4allyourstyle.nl.

Ook is het fijn om te slapen waar het lekker donker en rustig is. Alles wat niet met slapen te maken heeft hoort niet in de slaapkamer. Bijvoorbeeld je laptop, tv en andere elektronica zorgen voor een minder goede nachtrust. Zorg er ook voor dat je kamer schoon is, en dat er frisse lucht binnen komt. Zorg er ook voor dat er zo veel mogelijk natuurlijke lucht binnen komt in plaats van een airco of een kachel.

Als laatste is het belangrijk dat je slaap prioriteit geeft. Vroeg naar bed gaan helpt je met een natuurlijk rite waardoor je je fitter gaat voelen. Pas daarom je slaapritme aan en probeer je hier ook aan te houden. Mocht je ’s nachts te veel liggen te piekeren en heb je last van stress? Probeer het van je af te schrijven en te stoppen met overdenken. Geef je hersenen de rust die ze nodig hebben. Morgen is weer een nieuwe dag. Andere tips over stressvermindering kan je vinden op vrouwenstijl.nl.