Meteen naar de inhoud

Tips het uitzoeken van een mantelzorgunit

Ben je van plan om binnenkort een mantelzorgunit aan te kopen? Dat is zeker geen slecht idee, want in deze tijd is het erg praktisch om er één in bezit te hebben. In Nederland zijn namelijk steeds meer hulpbehoevende mensen. Dit komt omdat mensen steeds ouder worden. Het is als hulpbehoevende ook fijn om in je eigen huis te blijven wonen. Niemand vindt het immers leuk om naar een bejaardentehuis te gaan. Met een mantelzorgunit kun je gelukkig zorg aan huis krijgen. Uiteraard heb je veel keuze bij het uitzoeken van een mantelzorgunit, maar waar moet je rekening mee houden? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Is de mantelzorgunit geïsoleerd?

De energieprijzen blijven stijgen en Nederland kent koude winters en warme zomers. Om die reden is het ook van belang om een mantelzorgunit goed te isoleren. Bij de aanschaf van een mantelzorgunit moet je dus ook goed kijken wat de isolatiewaardes zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de mantelzorgunit zelf te isoleren. Met een goede isolatie stijgt de waarde van de mantelzorgunit. Later kun je hem dan ook weer tegen een goede prijs verkopen.

Past het binnen het budget?

Voordat je gaat zoeken naar een mantelzorgunit, is het verstandig om eerst een budget vast te stellen. Veel mensen kopen een mantelzorgunit van het spaargeld, maar in sommige gevallen kun je er ook een lening voor krijgen. Het is dan niet alleen van belang om naar de aanschafprijs van de unit te kijken, maar ook naar de kosten van de eventuele verbouwing.

Heb je vergunningen nodig?

In sommige gevallen heb je een vergunning van de gemeente nodig om een zorgunit te laten plaatsen. Dit is van verschillende factoren afhankelijk en daarom moet je dit goed uitzoeken. Op de website van de gemeente vind je doorgaans meer informatie over de vergunning.

Mantelzorgunit kopen?

Met de bovenstaande tips kom je ongetwijfeld een stuk verder. Je kunt op verschillende plaatsen een mantelzorgunit kopen. Daarbij kun je denken aan Thuis aan Huis en Dit is Plek. Je hebt ook de mogelijkheid om daar mantelzorgunits te huren.