Meteen naar de inhoud

Soorten massages

massages

Wat de reden ook is voor een massage, het is goed voor je gemoedsrust en lichaam. Daarnaast worden er voor elke soort massage dezelfde spullen gebruikt. Een belangrijk product is de massage olie. Het gebruik van een olie tijdens een massage voelt niet alleen fijn, maar helpt ook om een effectieve massage te geven. Zo kan er ook een olie met een geneeskrachtige werking gebruikt worden.

Ontspanning

Misschien de bekendste reden voor een massage is ontspanning. Veel mensen boeken om de zoveel tijd een massage bij een salon of vragen de partner om even te masseren. Als je een drukke week hebt en erg gestrest bent, is een massage de ideale manier om je hoofd even leeg te maken en te ontspannen. Voor een ontspanningsmassage wordt vaak een etherische olie gebruikt. Deze olie werkt positief voor zowel je lichaam als geest en heeft een verzachtend effect op de luchtwegen. Daarnaast heeft deze olie ook vaak een lekker geurtje.

Sport

Voor sporters is een massage voor of na het sporten zeer belangrijk. Doordat sporters bijna elke dag aan het sporten zijn, zorgt een massage ervoor dat pezen, gewrichten en spieren worden voorbereid voor een volgende inspanning. Een massage wordt gebruikt om blessures te voorkomen, de ontspanning van de spieren te stimuleren en te helpen bij stijve spieren en overbelaste spieren. Voor sportmassages worden speciale massageolies of sportbalsems gebruikt. Zo is er een Fast Injury Treatment massage olie die de doorbloeding stimuleert en helpt om kramp en spierpijn te voorkomen.

Fysio

Als je al een tijdje met een lichamelijke klacht rondloopt, kan je naar de fysiotherapeut gaan om dit op te lossen. Een fysiotherapeut masseert vaak om een specifieke fysieke klacht te verhelpen en de nadruk ligt hierbij op het behandelen en los masseren van de spieren. Een massage kan ervoor zorgen dat spierknopen of krampen verdwijnen, de doorbloeding wordt verbeterd en dat de spieren kunnen ontspannen. Doordat fysiotherapeuten een heleboel mensen op de massagetafel voorbij zien komen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een neutrale massage olie. Deze olie is namelijk geschikt voor elk huidtype, waardoor de olie bij elke cli├źnt gebruikt kan worden.