Meteen naar de inhoud

Schuim in de jacuzzi

jacuzzi vrouw

Veel mensen die een jacuzzi bezitten, hebben wel eens schuimvorming in het water gehad. Schuim in een bad kan heerlijk zijn, maar schuim in een jacuzzi kan behoorlijk vervelend zijn. Bij het kopen van een jacuzzi, moet je vanaf het begin schuimontwikkeling al voorkomen. Bij Spa Care Brabant kan je ook terecht voor het onderhouden en schoonmaken van jouw jacuzzi.

Hoe ontstaat het schuim?

Het komt best vaak voor dat er schuim ontstaat in een jacuzzi. Dit ontstaat door chemicaliën en middelen die niet in het water behoren. De chemicaliën zitten vaak in je zwemkleding, dat komt door de wasmiddel en wasverzachter die gebruikt worden bij het wassen van de kleren. De chemicaliën in de gewassen zwemkleding zorgen ervoor dat er schuimvorming plaatsvindt. Zeepresten op je huid, in je haar en make-up resten veroorzaken ook de schuimvorming. Spoel je zwemkleding dan uit met warm water in plaats van in de wasmachine met wasmiddel en wasverzachter. Ook wordt er aangeraden om eerst altijd een douche te nemen, voordat je het water in gaat. De zeepresten op je lichaam gaan dan grotendeels eraf.

Hoe behandel je de schuimontwikkeling?

Zie je schuimontwikkeling, dan is het al te laat om het te voorkomen. Zet alle jets aan zodat al het schuim kan gaan opschuimen. Met behulp van een schepnetje kan je het grootste deel schuim eruit halen. Je kan ook gebruik maken van een anti-schuimmiddel. Dit middel vermindert het schuim en verwijdert alle stoffen in het water die voor schuimvorming zorgen. Een andere tip is om met regelmaat het water van de jacuzzi te reinigen en te verversen. Het verversen van het water moet minimaal drie keer per jaar voor een goed onderhoud aan de jacuzzi. Door het water te verversen, voorkom je namelijk ook dat er steeds meer chemicaliën en middelen ophopen in het water. De oliën, vetten en zeepresten kunnen makkelijk in de leidingen achterblijven.

Hoe voorkom je schuim in jouw jacuzzi?

Het gebruik maken van een vast setje zwemkleding, wat niet gewassen wordt met wasmiddel, helpt al. Dit is natuurlijk niet voor iedereen een oplossing, want jouw gasten komen waarschijnlijk niet vaak in jouw jacuzzi en zij hebben dus geen vast setje. Je kan wel vragen of jouw gasten hun zwemkleding willen afspoelen met warm water, voordat ze in het water gaan. Probeer ook zo veel mogelijk je make-up te verwijderen. In make up zit namelijk een hoop chemicaliën, die het het schuim veroorzaken. De laatste tip is om sponzen te kopen die vet op het wateroppervlak kunnen opnemen. Hierdoor krijgt het schuim geen kans om luchtbellen te veroorzaken.