Meteen naar de inhoud

Redenen om voor thuiszorg te kiezen

thuiszorg

Thuiszorg heeft een aantal voordelen ten opzichte van zorg in een ziekenhuis. De zorg is bijvoorbeeld veel persoonlijker, de verzorgers hebben een veel beter inzicht in wat jouw klachten zijn, enz. In dit artikel beschrijven we een aantal redenen waarom je voor thuiszorg zou moeten kiezen.

Persoonlijke zorg

Doordat de verzorgers bij jou thuis komen, heb je veel meer een persoonlijke band met hen dan met de zusters in een ziekenhuis. Je praat namelijk over veel meer dingen in je eigen leven dan alleen maar jouw ziekte of de klachten die je hebt. Veel mensen voelen zich hier fijner door omdat ze over de moeilijke dingen in hun leven kunnen praten met iemand die er aandacht aan besteed. Iedere patiënt heeft ook een vaste verzorger. Dit versterkt de persoonlijke band tussen de patiënt en verzorger.

Betere inzicht

Thuisverzorgers hebben een veel beter inzicht in wat jouw klachten zouden kunnen zijn. Een ziekenhuis heeft dit ook allemaal op een rijtje staan, maar dit kan af en toe nog wel eens mis lopen doordat er zoveel patiënten zijn die verzorgd moeten worden. Hierdoor kan miscommunicatie ontstaan. Gelukkig gebeurt dit niet vaak, maar het is wel mogelijk. Het kan ook voorkomen dat je iedere keer jouw klachten aan een nieuwe zuster moet uitleggen. Je moet dan ook iedere keer aangeven waar ze op moeten letten. Dit kan irritant worden als het vaak voorkomt.

Samenwerking huisarts en apotheek

Thuiszorgers hebben een nauwe samenwerking met de betreffende huisarts en apotheek. Een voorbeeld: de medicijnen van een patiënt raken een keer op. Het kan dan even duren voordat deze zijn aangevuld. Een ziekenhuis kan dit bijvoorbeeld net niet op voorraad hebben, waardoor de patiënt een week moet wachten op nieuwe medicijnen. Met thuiszorg kan je een systeem opzetten wat verbonden is met de apotheek zodat er meteen nieuwe medicijnen klaar staan voor de patiënt. Ook kan de huisarts geïnformeerd worden wanneer er weer een maandelijkse of jaarlijkse medicijnceck plaatsvindt.

Voor de beste thuiszorg in de Brabant kan je terecht bij Zorgservice Brabant. Door hun locaties in Breda, Tilburg, EIndhoven en ‘s Hertogenbosch kunnen ze overal in Brabant de beste thuiszorg leveren.