Meteen naar de inhoud

Oplossingen voor je hoofdhuidproblemen

hoofdhuidproblemen

Oplossingen voor roos

Ongeveer de helft van de jongeren rond de 20 heeft wel een last van roos. Een groot probleem dus! Als jij ook van die vieze witte schilfertjes in je haar hebt die je look verpesten wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Ik ga jullie vertellen hoe je in no-time van die vervelende roos af komt.

Niet krabben!

Dit is heel belangrijk. Als je gaat krabben zal je hoofdhuid namelijk steeds verder gaan irriteren en schilferen. Dit maakt het probleem alleen maar erger. Als je de rest van mijn oplossingen volgt maar je blijft krabben kan het nog lang duren voordat je roos verdwijnt. Niet krabben dus!

Gebruik een anti-roos shampoo

In een anti-roos shampoo zit de stof genaamd zinkpyrithion. Wat deze stof doet is dat het de aanmaak van nieuwe huidschilfers afremt. Voor degene die het nog niet wisten. Roos ontstaat doordat je hoofdhuid te snel nieuwe huidcellen aanmaakt. De bundeltjes ouderhuidcellen laten los en vallen van de hoofdhuid. Dit zijn die witte schilfertjes die op je kleding zitten. Door deze versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen af te remmen kan je roos een heel eind af nemen.

Dry scalp treatment

Omdat veel roos wordt veroorzaakt bij mensen met een droge hoofdhuid is het noodzakelijk om dit tegen te gaan. In je lokale drogisterij kan je vast een flesje dry scalp treatment vinden. Hierin zitten verschillende verzachtende en dehydraterende ingrediënten zoals Aloë vera en andere olieën. Vaak zijn er extra vitaminen zoals vitamine B3 toegevoegd die je hoofhuid gezond houden. Als je krap bij kas zit en geen extra geld wil uitgeven kan je ook kijken wat er in je keukenkastjes staat. Als er toevallig nog kokosolie of appelazijn staat is dat helemaal perfect. Anders werkt je hoofdhuid masseren met een papje van yoghurt en ei ook. Verder raad ik af om extreem heet te douchen. Hierdoor droogt je hoofdhuid uit en maakt je de roos erger.

Voor alle vrouwen onder ons: wij moeten elkaar een beetje steunen! Op de blogs van Vrouwendirect.nl en Vrouwenwiki.nl vind je tips voor allerlei beauty en verzorgingsonderwerpen. Naast dat ze heel informatief zijn en je zeker gaan helpen zijn ze ook nog eens superleuk om te lezen. Niet vergeten om mijn oplossingen te volgen om snel van je roos af te komen. Dan kan je snel weer je favoriete kleding aan zonder dat het halverwege besneeuwd is.