Meteen naar de inhoud

Meditatie kussen nodig? Dit zijn je mogelijkheden

meditatie

Wanneer je gaat mediteren wil je natuurlijk dat er geen enkele afleiding is en dat je je volledig kunt richten op de oefening. Een van de onmisbare toevoegingen aan jouw oefeningen is de aanschaf van een meditatie kussen. Je zorgt er hiermee niet alleen voor dat je een zithouding beter kunt aannemen, maar er zijn ook veel minder afleidingen. Welke mogelijkheden heb je in het uitkiezen van een meditatiekussen? Dat lees je hier!

Ontdek de soorten kussens voor meditatie

Het gebruik van een meditatiekussen brengt meerdere voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat je langer in een specifieke houding kunt zitten, maar ook dat je minder last hebt van fysieke klachten, zoals pijn in de rug of de bekken. Dit resulteert erin dat je jouw concentratie veel langer behoudt en zo ook betere resultaten behaalt met het mediteren. In je zoektocht naar een mediatie kussen zul je ontdekken dat er genoeg mogelijkheden zijn. Er zijn platte kussens, hoge kussens en speciale bankjes verkrijgbaar. Ook kun je nog kiezen uit meerdere kleuren en materialen.

Het is aan jou om te bepalen wat de beste keuze is. Over het algemeen is jouw zithouding een belangrijk aspect in de zoektocht naar een kussen. Zo kun je voor de lotushouding beter een wat lager kussen kiezen, terwijl een rond en wat hoger kussen de beste keuze is voor de kleermakerszit. Wil je de Japanse zithouding uitvoeren? In dit geval is een meditatiebankje de beste keuze.

Ruim aanbod voor meditatie, yoga en pilates

Er is voor ieder wat wils in de zoektocht naar een goed mediatie kussen. Ook als je yoga beoefend heb je de keuze uit verschillende matten. Ga je aan yoga doen of wil je nader kennismaken met pilates? Er zijn voor beide opties mooie kussens verkrijgbaar waarmee je jij het voor jezelf nog aangenamer maakt en je volledig kunt focussen op het creƫren van rust in je hoofd.