Meteen naar de inhoud

Last van veel lichamelijke klachten: hoe pak je het aan

latex matras

Niets is zo vervelend als wanneer je s ochtends opstaat en daarbij klachten voelt als rugpijn, schouderpijn, heuppijn of nekpijn. Ook het gevoel dat je weinig slaap hebt gehad door deze vervelende pijntjes is niet prettig. Een goede nachtrust draagt bij aan je algehele herstel. Daarom is het belangrijk om op een goed matras te slapen om zo te zorgen voor een goede nachtrust. Hoe beter de lichaamshouding gedurende de nacht, hoe minder kans op vervelende klachten zoals weinig slaap en pijn aan het lichaam. Je brengt ongeveer een derde van je leven door op een matras dus een investering in een goed matras is zeker geen overbodige luxe. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een natuurlijk latex matras.

Waarom een latex matras geschikt is voor iedereen?

Latex is uitermate geschikt wanneer u wilt dat uw lichaam optimaal en gelijkmatig ondersteund wordt. De gelijkmatige steun bevordert de doorstroming van het bloed en gaat prikkeling in de ledematen van het lichaam tegen. Hierdoor kunnen klachten als rugpijn, schouderpijn, heuppijn en nekpijn tegen gegaan worden. De open cel structuur van deze matrassen zorgt voor een goede luchtcirculatie. De matrassen zijn heerlijk koel in de zomer en daarentegen juist warm in de winter. Latex is van nature antibacterieel, schimmel- en huisstofmijt werend, hierdoor dus uitermate geschikt voor mensen met een allergie. Ook heeft een latex matras de eigenschap dat het heel veerkrachtig en flexibel is. Dit maakt draaien op het matras heel erg gemakkelijk en licht.

Waarom kiezen voor slapen op een natuurlijk latex matras?

Naast natuurlijk alle voordelen dat een gewoon latex matras heeft, heeft een natuurlijk latex matras daarnaast nog meer voordelen. Natuurlijk latex is poreuzer dan synthetisch latex en heeft hierdoor betere klimaateigenschappen. Vocht wordt nog beter afgevoerd, waardoor warmte goed gereguleerd kan worden. Daarnaast beschikt natuurlijk latex over een hogere puntelasticiteit dan gewoon latex, dit zorgt voor een nauwkeurigere ondersteuning. De antibacteriële eigenschappen van natuurlijk latex liggen hoger dan van synthetisch latex, waardoor dit type latex matras heel erg geschikt is voor mensen met een allergie. Kortom een natuurlijk latex matras zorgt voor de optimale ondersteuning van je lichaam tijdens het slapen en helpt zo uitstekend om vervelende pijntjes, klachten en een slechte nachtrust te voorkomen.