Meteen naar de inhoud

Kniekussen draagt bij aan een goede nachtrust

kniekussen

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: een ergonomisch kniekussen. Heel veel mensen gebruiken het om een goede nachtrust te hebben. Een ergonomisch kniekussen is ontworpen om de druk op je knieën, bekken en rug te verminderen waardoor je weer prettig normaal kunt slapen.

Weet jij niet of met een kniekussen slapen iets is voor jou? Misschien dat jij na het lezen van deze blog overtuigd bent geraakt.

Klachten waarbij een kniekussen helpt

Wanneer je een verkeerde zithouding hebt tijdens het werk of het je in de rug schiet bij zware werkzaamheden, dan is aanhoudende rugpijn tijdens het slapen een veelvoorkomend probleem. Omdat je op je zij ligt draai je jouw bekken en onderrug op zo’n manier dat er veel stress en druk op jouw rug komt te staan. Dit zorgt voor problemen die vaak alleen maar erger worden in de loop van de tijd.

Wanneer je op je zij ligt in bed, zet je vaak druk op je knieën. Dit gebeurt wanneer de knie het matras raakt, maar vooral wanneer knieën op elkaar rusten. Pijn in heupen of bekken is dan het gevolg. Dit kan komen door een verkeerde slaaphouding of een verkeerd matras. Heb jij last van één van deze vormen van pijn? Dan zijn been kussens en kniekussens een goede oplossing voor jou.

Wanneer je met een kniekussen slaapt, zorgt het kussen er namelijk voor dat jouw lichaam altijd de juiste slaaphouding aanneemt, zelfs als je op je zij ligt. Een ergonomisch kniekussen zorgt er voor dat jouw benen, bekken en rug in een goede houding liggen en zorgt er tijdens het slapen ook voor dat je benen niet wegvallen. Dit komt omdat een professioneel kniekussen speciaal gevormd is naar je benen. Mensen die met een kniekussen slapen verminderen n.a.v. klachten vernemen aanzienlijk veel minder pijn. In veel gevallen verdwijnen zelfs alle klachten van pijn. Het is dan ook niet gek dat zelfs professionals kniekussens steeds vaker aanbevelen.

Voordelen slapen met een kniekussen

Slapen met een kniekussen in bed is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is niet geheel zonder reden, want het kussen brengt een aantal grote voordelen met zich mee.

Door de optimale slaappositie komt je gehele wervelkolom in een rechte positie, wat beter is voor je lichaamshouding overdag. Omdat je met een kniekussen beter slaapt en minder vaak wakker wordt, zal je de volgende dag minder stress ervaren. Het blijkt namelijk dat vermoeidheid een grote factor is bij het ervaren en voelen van stress. Met een diepe en goede nachtrust zorg je ervoor dat je meer uitgerust wakker zal worden. Hierdoor zal je overdag ook meer energie hebben. Genoeg redenen om te slapen met een kniekussen!