Meteen naar de inhoud

Kies voor een duurzame bamboe tandenborstel!

  • door

Het is inmiddels algemeen bekend dat onze tanden het visitekaartje zijn van ons gezicht. Dit is namelijk het eerste dat vreemden zien bij een ontmoeting en daardoor is een goede eerste indruk extra belangrijk. Om dit voor elkaar te krijgen is het onderhouden van jouw tanden ontzettend belangrijk. Vanzelfsprekend doe je dit door meerdere keren per dag je gebit onder handen te nemen met een tandenborstel en tandpasta. Toch zijn tandenborstel over het algemeen niet heel vriendelijke voor het milieu doordat ze van hard plastic zijn gemaakt. Kies daarom eens voor een duurzame bamboe tandenborstel. Hiermee laat jij gegarandeerd jouw tanden stralen! 

Whttps://thebamboovement.com/nl/product-categorie/mondverzorging/tandenborstels/aarom een bamboe tandenborstel kiezen? 

Ieder jaar worden er naar schatting zo’n 5 miljard tandenborstel gebruikt. Vrijwel de meeste hiervan zijn gemaakt van hard plastic dat lastig te recyclen is. Dit zorgt ervoor dat dit plastic vooral verbrandt moet worden wat uiteindelijk schadelijk is voor het milieu. Tijdens de verbranding komen er immers schadelijke stoffen vrij in de vorm van CO2. Om dit te voorkomen is het tegenwoordig verstandig om de overstap naar een bamboe tandenborstel te maken. Deze tandenborstel is biologisch afbreekbaar doordat het gemaakt is van de grassoort bamboe. Dit materiaal is zowel duurzaam en diervriendelijk. Ideaal dus als jij je steeds meer zorgen maakt over het milieu. 

Het productieproces van een bamboe tandenborstel 

Tijdens het produceren van bamboe tandenborstels wordt er alleen gebruik gemaakt van duurzaam en diervriendelijk bamboe. De voornaamste reden hiervan is dat bamboe niet schadelijk moet zijn voor het milieu. De afgelopen jaren hebben steeds meer fabrikanten de voordelen van dit grassoort ontdekt, waardoor het inmiddels een veelgebruikt materiaal is. Het is immers de snelst groeiende plant ter wereld met wel één meter per dag. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat het gebruik van een bamboe tandenborstel het milieu uit balans brengt. 

Combineer eens met tandpasta zonder microplastics 

Wil je echt het verschil gaan maken voor een duurzamere wereld? Kies er dan eens voor om jouw bamboe tandenborstel te combineren met tandpasta zonder plastic. Deze tandpasta tabletten kan je gemakkelijk kauwen. Hierdoor ontstaat er schuim waarmee jij je tanden op een normale manier kunt gaan poetsen. Door te kiezen voor deze tandpasta in vaste vorm heb jij je eerste stapjes gezet voor een volledig plasticvrije badkamer. Wanneer schaf jij een bamboe tandenborstel aan?