Meteen naar de inhoud

Huidverzorging Essentials

huidverzorging

Niemand houd van onzuiverheden, vooral niet in je gezicht. Het is daarom essentieel om je huid goed te verzorgen. In dit artikel hebben wij daarom de belangrijkste huidverzorgingsproducten op een rijtje gezet.

Gezichtsreiniger

De huid van je gezicht staat dagelijks in contact met invloeden van buitenaf. Vuil en stof kunnen de poriën verstoppen. Als het gezicht niet dagelijks wordt gereinigd kunnen deze verstopte poriën voor huidproblemen zorgen, zoals; acne, mee eters en puistjes. Door het dagelijks reinigen van je huid krijg je een gladdere, zachtere en stralendere huid.

Exfoliant

Je huid verliest elke dag duizenden huidcellen. Gemiddeld vernieuwt je huid zich om de 25 dagen, maar hoe ouder je wordt hoe trager dit gaat. Wanneer dode huidcellen zich opstapelen wordt de huid sneller dof en neemt de kans op huidonzuiverheden zoals puistjes en acne toe. Met een exfoliant kan je de opstapeling van dode huidcellen voorkomen. Een exfoliant bevat meestal een zuur, door dit zuur wordt de verbinding tussen de cellen verbroken waardoor de huidcellen eerder loslaten. Op deze manier verlies je sneller dode huidcellen en er worden sneller nieuwe huidcellen geproduceerd. Hierdoor wordt de huid gladder, egaler en stralender.

Dagcrème

Het belangrijkste doel van een dagcrème is de huid hydrateren. Rimpels worden voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de huid, daarom is dagcrème een belangrijk middel om rimpels uit te stellen. Dagcrème bevordert ook de groei van de nieuwe huidcellen. De 2e reden dat mensen rimpels krijgen en dat hun huid veroudert is door Uv-stralen. Een dagcrème bevat tegenwoordig dan ook bijna altijd een SPF om je gezicht te beschermen tegen de zon.

Nachtcrème

Huidcellen worden vooral s ’nachts vernieuwd, daarom is het verstandig om naast een dagcrème ook een nachtcrème te gebruiken. Een nachtcrème lijkt op een dagcrème, maar een nachtcrème is vaak iets vettiger omdat de opname van de huid dan trager en diepgaander gebeurt. Het is wel belangrijk om eerst je gezicht goed te wassen voor je een nachtcrème toebrengt anders smeer je al het vuil op je gezicht je poriën in.

Kijk voor meer tips op beautyship.nl/ of dames-praatjes.nl/