Meteen naar de inhoud

Holistische verzorging

holistische verzorging

Holistische verzorging klinkt voor veel mensen als een ver-van-mijn-bedshow. Toch is het holisme niet perse zweverig en past het juist goed bij de laatste lifestyle en beauty trends. Bij holistische verzorging draait het namelijk allemaal om evenwicht vinden. Door je fysieke en mentale balans te herstellen, zul je gelukkiger, gezonder en mooier worden. In dit artikel vertellen we je graag meer over holistische verzorging en welke behandelingen jij kunt ondergaan!

Wat houdt holistische verzorging in?

Tijdens holistische verzorging wordt er verder gekeken dan alleen de buitenkant. Volgens de verzorgingsmethode zijn geluk, gezondheid en schoonheid namelijk met elkaar verbonden door allerlei factoren. Een goed voorbeeld hiervan is de invloed die stress op je lichaam en geest heeft. Je zou denken dat stress vooral je gemoedstoestand beïnvloedt, maar niets is minder waar. Stress kan namelijk ook leiden tot fysieke klachten zoals hoofd- en buikpijn, huidproblemen en slapeloosheid. Tijdens holistische verzorging worden je fysieke, psychische, emotionele en spirituele toestand aangepakt. Alles met als doel om jou in balans te brengen. Daarnaast wordt er tijdens holistische verzorging vaak aandacht aan de planeet besteedt, bijvoorbeeld te kiezen voor milieuvriendelijke en natuurlijke producten.

Welke vormen van holistische verzorging zijn er?

Holistische verzorgingsbehandelingen bieden een totaalconcept voor innerlijke en uiterlijke schoonheid. De meest bekende holistische verzorgingsbehandeling is waarschijnlijk een holistische massage. Tijdens deze massage worden energieblokkades opgeheven, de doorbloeding gestimuleerd en leer je om contact te maken met je eigen lichaam. Het doel is om jouw klachten te verminderen, je te laten ontspannen en bewust te maken van je lichaam. Bovendien draagt deze massage bij aan een betere balans tussen lichaam en geest. Tot slot is holistische huidverzorging iets wat in opkomst is. Hierbij worden belastende producten vermeden, is er aandacht voor natuurlijke elementen en wordt er aangeraden om je huid regelmatig te laten ademen.