Meteen naar de inhoud

Hoe zorg je ervoor dat er in een bedrijf afval gescheiden wordt?

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat afval gescheiden wordt. Thuis en op werk is dit belangrijk. Scheiden is heel belangrijk, omdat het beter is voor het milieu. Er hoeven minder bomen gekapt te worden en we hoeven minder aardolie te winnen voor plastic. Het scheiden van afval is dus belangrijk. Zo wordt er ook minder energie verbruikt die gewonnen moet worden voor de grondstoffen van de nieuwe materialen. Om het mogelijk en prettiger te maken voor een bedrijf om te scheiden, kunnen zij een container huren bij Renewi. De containers van Renewi zijn ideaal. Huur daarom jouw Renewi container!

Afval scheiden begint bij bewustwording

Het scheiden van afval is belangrijk ook in een bedrijf. Het scheiden van afval begint bij de bewustwording. Als mensen inzien waarom het zo belangrijk is om afval te scheiden, zijn ze er bewust van en doen ze het uiteindelijk sneller. Daarnaast is het in een bedrijf heel belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt over het scheiden van afval. Het is daarom ook handig om poster op te hangen. Zo wordt je toch weer bewust. Het is ook een goede oplossing om duidelijk aan te tonen waar de prullenbakken voor staan. Zo weet iedereen welk afval waar in mag. Duidelijkheid is belangrijk.

Bedrijfsafval laten ophalen

Het is voor bedrijven ook ideaal om hun bedrijfsafval op te laten halen. Heb je bedrijfsafval dat huishoudelijk afval heeft? Dan kan je dit op laten halen door de gemeente. Je kan het ook op laten halen door een particuliere inzamelaar. Een bedrijf is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inzameling van het afval. Jij bepaalt dus hoe je het opgehaald wilt hebben. Zet ook kartonnen bakken neer waar ze plastic flessen in kunnen leveren. Op kantoor wordt er vaak nog plastic waterflesje meegenomen.

Haal overige prullenbakken weg

Een goede optie is om de prullenbakken onder de bureau’s weg te halen. Zo gooien mensen tenminste niet uit gemakzucht alles in die prullenbak, terwijl het gescheiden moet zijn. Bekijk daarnaast ook de looproute van een werknemer. Zo kan je kijken waar de algemene afvalbakken het beste neergezet kunnen worden. Zet de prullenbakken ook neer op een rijtje. Zet dit op een logische volgorde neer. Je kan het beste het restafval helemaal als laatst neerzetten. Zo kijken mensen eerst nog naar de andere prullenbakken wat er in moet. Zo worden ze bewust van wat voor materiaal ze vast hebben en gooien ze het afval ook in de juiste container