Meteen naar de inhoud

Hoe vaak moet je een hond wassen en wanneer moet je dat doen?

Een mens wast zich vrijwel elke dag, maar een hond wassen is niet zo gebruikelijk als je soms denkt. Sterker nog, het is niet goed voor de hond om de hond vaak onder de douche te laten staan. Desalniettemin kunnen we allemaal wel een moment voorstellen. Bijvoorbeeld wanneer je op een regenachtige dag buiten bent geweest met je hond of wanneer je hond in een speelse bui een lekkere duik heeft genomen in een vies slootje. Uiteraard is het op deze momenten voor jezelf erg fijn om de hond toch even te wassen. Als vuistregel kun je hanteren om je hond alleen te wassen als de situatie er echt om vraagt. Doe dit dan vervolgens alleen als je de tijd hebt. Want alhoewel je het niet verwacht, is een hond wassen geen 5 minuten werkje. Een hond wassen vraagt om de nodige tijd, aandacht en zorg. Bijvoorbeeld bij oorreiniger voor honden 

Hoe vaak moet je een hond wassen? 

Maar goed, hoe vaak moet je dan een hond wassen? Te vaak wassen is niet goed voor je hond, maar waar ligt de grens? Wat is te vaak? Honden hebben van nature een beschermlaag op de huid. Met te veel wassen beschadig je deze. Dit wil je voorkomen. Wil je je hond wassen? Houd dan rekening met ongeveer 1 tot 4 wasbeurten per jaar. Je kunt aanhouden om elk seizoen (lente, zomer, herfst, winter) je hond dus te wassen. Maar doe dit alleen wanneer het echt nodig is. Zoals aangegeven hoeft een hond namelijk niet per se gewassen te worden tenzij de situatie er dus om vraagt. 

Wanneer moet je een hond wassen? 

Wanneer je een hond wast maakt eigenlijk niet uit. Dit kan zowel in de ochtend, als in de middag of avond. Ook het tijd van het jaar maakt niet uit. Toch merken we vaak dat op regenachtige dagen honden sneller vies worden en dus de kans groter is dat een wasbeurt van je hond op de loer ligt. Houd rekening dat je een goede hondenshampoo gebruikt.