Meteen naar de inhoud

Hoe ontkalk je huishoudelijke apparaten?

Hoe ontkalk je huishoudelijke apparaten?

Zonder dat we het weten zit er toch redelijk wat hard water in ons leidingwater. Dit kan veel invloed hebben op onze huishoudelijk apparaten. Zo kunnen je apparaten eerder kapot gaan en kan je er kalkaanslag door krijgen. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt. Heb je kalkaanslag? Dan is het raadzaam om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Je kan de aanslag van kalk ook vermijden door middel van een waterontharder aan te schaffen. Woon jij in Oss en wil jij ook kalk ontwijken en voorkomen? Schakel dan een waterontharder in! Zo zal jij niet met regelmaat tijd kwijt zijn aan het ontkalken van je huishoudelijke apparaten. 

Een waterkoker ontkalken

Bijna iedereen heeft wel een waterkoker in huis of op kantoor. Het is dan belangrijk dat je deze dan regelmatig schoonmaakt. Het is niet hygiënisch om water te drinken uit een waterkoker die kalkaanslag heeft aan de binnenkant. Maak hem daarom eens in de tijd schoon. Dit kan je doen door middel van natuurazijn. Zet het apparaat aan en laat het azijn helemaal koken. Zo kan het kalk weg gaan. Laat het azijn dan afkoelen en zo kan jij weer gebruik maken van jouw waterkoker. Spoel wel altijd het apparaat goed uit. Je wilt geen azijn drinken of proeven in je thee. 

Een wasmachine ontkalken

Ook een wasmachine moet je eens in de tijd ontkalken. Dit kan je ook doen door middel van azijn. Stop wat azijn in het wasmachine en laat hem even draaien. Doe daar natuurlijk geen kleren bij. Dat is dan niet fris. Na deze ronde is jouw wasmachine weer helemaal schoon!

Een koffiezetapparaat ontkalken

Een koffiezetapparaat moet je ook ontkalken. Deze kan ook last krijgen van kalkaanslag. Dit probleem moet je natuurlijk aanpakken. De koffie wordt er ook niet beter op. Ontkalk dit ook met azijn. Natuurazijn is de key om kalkaanslag aan te pakken. Je kan ook bij kalk gebruik maken van baking soda of speciaal chemisch spul. Natuurazijn is alleen een goedkope manier. Chemisch spul werkt ook altijd goed. Je hebt speciaal spul tegen kalkaanslag, maar die zijn vaak erg prijzig. Maak ook altijd jouw douche grondig schoon als je kalkaanslag hebt. Ben hier op tijd bij. Anders wordt het alleen maar erger en erger. Je kan er ook voor kiezen om gewoon een waterontharder aan te schaffen om deze problemen te voorkomen. Het werkt ideaal op je leidingen en zo heb jij ook zacht water.