Meteen naar de inhoud

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

De mens raakt op dag basis ongeveer rond de 100 haren kwijt, maar dan is er nog niets ernstigs aan de hand. Haar groeit namelijk weer binnen de kortste keren, waardoor je dit helemaal niet opmerkt. Maar indien dit niet het geval is, dan heb je snel sprake van kale plekken. In sommige gevallen vinden mensen dit geen probleem, maar andere mensen willen hiervoor graag een oplossing hebben. Speciaal voor die mensen kan een haartransplantatie dé oplossing zijn. In deze blog vertellen we je precies hoe een haartransplantatie aan toe gaat.

Hoe gaat het proces aan toe?

Het uitvoeren van een haarimplantatie geschiedt door een deel van het bestaande haar te verplaatsen. Door haar te verplaatsen vanaf de plekken waar je nog wel haar hebt naar de plekken waar het dun en kaal is, wordt zo een haarimplantatie vorm gegeven. Eenmaal verplaatst valt dit haar niet meer uit. Je kunt dus stellen dat het hier gaat om een blijvende oplossing. Zo een ingreep wordt gedaan door een arts die kennis draagt van de materie. Vandaar dat er volgens een bepaalde methode gewerkt wordt. In de volgende alinea bespreken we die materie.

Hoe geschiedt de behandeling?

De behandeling van zo een cosmetische ingreep begint bij een consult. Tijdens zo een gesprek krijg de arts die jou behandelt de voeling van je situatie. Hij zal bijvoorbeeld willen weten hoe het komt dat je last hebt van kaalheid. Zo kan hij duidelijk vaststellen als je kaalheid door ouderdom of door een bepaalde ziekte komt. Daarna zal de arts de conditie van je hoofdhuid grondig analyseren en op basis hiervan een juiste voorstel doen met betrekking tot de verschillende behandeltechnieken met haarimplantaten. In samenspraak met jou zal de arts een techniek uitkiezen waaraan je veel voordelen zult hebben.

De verschillende technieken

Om een haarimplantatie uit te voeren zijn er verschillende technieken die gebruikt kunnen worden. De verschillende technieken die er zijn, zijn onder andere FUT- , FUE-, HST- en MHP methode. FUT methode omvat een intensieve ingreep die tot wel 6 uur kan duren. Hier wordt de hoofdhuid verdoofd, maar sommige mensen ervaren toch een beetje pijn. De FUE methode heeft te maken met haren die stuk voor stuk worden verwijderd uit het donorgebied en geplaatst worden in de kale plekken. Bij de HST methode wordt er een deel van de haarfollikels verplaatst. Indien je om uiteenlopende redenen niet aanmerking komt voor de FUT-, FUE- of HST behandeling, dan zal de MHP behandeling wellicht soelaas bieden.