Meteen naar de inhoud

Hoe een bekkenbrace u kan helpen voor en na de zwangerschap

  • door

Als je zwanger bent, of ooit zwanger bent geweest, weet je dat de ervaring een beetje ongemakkelijk kan zijn. Bekkenpijn en instabiliteit zijn veel voorkomende klachten bij zwangere vrouwen. Een bekkenbrace kan extra steun en comfort bieden tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling. Bekkenbraces worden door fysiotherapeuten en bekkentherapeuten aanbevolen voor gebruik voor en na de zwangerschap. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het dragen van een bekkenbrace, en een aantal van de beste opties op de markt!

zwangere vrouw

De vele voordelen van een bekkenbrace

Een bekkenbrace is een steun kledij die het bekken en de heupen helpt stabiliseren. Het kan voor, tijdens en na de zwangerschap worden gedragen. Het dragen van een bekkenbrace tijdens de zwangerschap kan goed zijn voor vele dingen. Vaak komt het voor dat vrouwen pijn in de onderrug, heupen en bekken hebben tijdens de zwangerschap. Een bekkenbrace kan deze pijn verlichten, daarnaast zorgt een bekkenbrace ook voor een vermindering van de instabiliteit van de bekken. Verder verminderd het de druk op de wervelkom, verbetert het je houding, vergemakkelijkt het de beweging en vermindert ongemak bij lang lopen of staan. Redelijk wat voordelen dus!

Voordelen van bekkenbrace na de zwangerschap

Na de zwangerschap worden bekkenbraces ook nog veel gebruikt en aangeraden door fysiotherapeuten. Ze bieden veel steun bij het genezen van je lichaam na de bevalling. Veel vrouwen hebben last van pijn na de bevalling, een bekkenbrace kan dit verlichten. Hierdoor zal de genezing ook soepeler en sneller verlopen. Ook incontinentie is een veel voorkomend probleem na de bevalling, een bekkenbrace kan dit ook verminderen.

Hoe gebruik je een bekkenbrace tijdens de zwangerschap

Een bekkenbrace is makkelijk te gebruiken. Je trekt hem gewoon aan als een soort korte broek of een stuk ondergoed. Sommige bekkenbraces hebben een verstelbare tailleband waarmee je hem strakker of losser kan maken wanneer dat nodig is. Het is erg belangrijk dat je bekkenbrace goed en niet al te strak zit, het is niet prettig wanneer je de hele dag een bekkenbrace om hebt en deze irriteert doordat hij niet comfortabel is.

Kortom; een bekkenbrace biedt enorm veel voordelen voor tijdens en na de zwangerschap. Een bekkenbrace kan de zwangerschap en het herstel stukken draaglijker maken. Dit kan een hoop pijn verminderen. Ook voor mensen met bekkeninstabiliteit kunnen een bekkenbrace dragen om de gewrichten te ondersteunen en om de bekkenklachten te voorkomen of te verminderen.