Meteen naar de inhoud

Help mijn kind wil niet slapen? Tips en tricks 

Als ouder zijnde wil je niks lievers dan dat je kind zich fijn voelt. Daarnaast is het van groot belang dat de ontwikkeling goed verloopt. Regelmatig dien je als ouder je kind bij te sturen en ervoor te zorgen dat alles prettig blijft verlopen. Echter, het kan ook voorkomen dat er ondanks alle goede bedoelingen alsnog dingen misgaan. Zo kunnen veel kinderen ‘s avonds moeilijk in slaap komen. 

 Waarom is het belangrijk dat je kind goed slaapt? 

 Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor een kind. Allereerst groeit een kind voornamelijk in de nacht en daarvoor is het belangrijk dat je kind lang genoeg slaapt. Daarnaast zijn de hersenen ook nog volop in ontwikkeling. Om ervoor te zorgen dat dit goed verloopt, is slaap ook zeer belangrijk. In de nacht wordt informatie namelijk verwerkt en dat zorgt ervoor dat je kind dingen beter onthoudt.  

 Een slechte nachtrust kun je bij een kind herkennen aan het gedrag. Net als dat wij als volwassenen aardig chagrijnig kunnen slapen bij onvoldoende slaap, geldt datzelfde ook voor kinderen. Daarnaast kan het ook zijn dat je kind opeens een stuk minder vrolijk is en minder geniet van de dag.  

 Hoe zorg je ervoor dat je kind weer goed slaapt? 

 Als je ervoor wilt zorgen dat je kind weer goede nachten draait, is het allereerst belangrijk om erachter te komen waardoor de slaapproblemen door ontstaan. Soms kan slapeloosheid een gevolg zijn van achterliggende problemen. Maak dit bespreekbaar met je kind en probeer dit als eerste uit te sluiten. Als je er na verloop van tijd niet achter komt waardoor je kind niet goed slaapt en je alles al geprobeerd hebt, dan kun je het beste contact opnemen met een slaapcoach kind. Een slaapcoach voor kinderen weet als beste hoe je een kind die moeilijk in slaap kan komen, alsnog kunt laten slapen.