Meteen naar de inhoud

Gezonde levensstijl hanteren

We kennen het allemaal. Het is weer maandag na het weekend en we zeggen dat we een ‘gezonde levensstijl gaan hanteren’. Maar wat is een gezonde levensstijl nou precies? Want een gezonde levensstijl heeft niet alleen te maken met voeding, maar ook met bewegen, doelen stellen voor jezelf en deze weer bereiken. Alleen op die manier kun jij jouw gezonde levensstijl blijven voortzetten.

Ontbijten
De ene zegt dat ontbijten onnuttig is, terwijl dat de andere zegt dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Om af te vallen is het belangrijk om voedzaam te eten. Gezond ontbijt afvallen is een goede zoekterm om een voedzaam maar lekker ontbijt te vinden. Het is moeilijk om precies te weten hoeveel van elke voedingsstof jij nodig hebt, want elk lichaam heeft een andere verhouding nodig. Het ligt ook maar net aan welk doel je hebt. Er bestaat namelijk ook intermediate fasting. Hierbij eet je alleen tussen 12:00U en 20:00U. Je eet dus geen ontbijt. Het is een veelal succesvolle manier om snel gewicht te verliezen, maar of je dit kunt volhouden voor de rest van je leven is een tweede puntje.

Snel afvallen
Nu we het toch hebben over snel gewicht verliezen; er zijn natuurlijk nog andere manieren om snel gewicht te verliezen. Zoals bijvoorbeeld afvallen met koolhydraatarme recepten. Koolhydraten zijn een vezelrijke bron die elk mens nodig heeft, want ze geven je energie voor de rest van de dag. Ga eens op onderzoek uit wat koolhydraten zijn en verdiep je in dit onderwerp. Zo kun je ook achterhalen wat jouw doelen zijn en wat jij wil bereiken door middel van bijvoorbeeld koolhydraatarm eten.

Geduld
Het belangrijkste van een gezonde levensstijl is geduld. Je kunt niet in één keer je hele eetpatroon omgooien, jouw lichaam houdt dit op de lange termijn niet vol. Dit moet je opbouwen en dat kost tijd. Verminder eerst eens het gebruik van snoep etc. en vervang dat door een gezonde koek of een stuk fruit. Stel doelen; probeer elke dag 10.000 stappen te zetten bijvoorbeeld. Zo is het makkelijker om jezelf vast te houden aan je gezonde levensstijl. Heel veel succes!