Meteen naar de inhoud

Gezond met natuurproducten

natuurproducten

Een gezond leven willen we allemaal. Het liefst op een zo natuurlijk mogelijke manier. Een gezonde huid, een gezond lijf en een gezond hoofd, zonder chemicaliën. Dat kun je in ieder geval een beetje bereiken met propolis. Dit is een bijenproduct dat bij kan dragen aan je gezondheid, doordat het bacteriën doodt. Het werkt zowel op je huid als bijvoorbeeld in je mond. Het is maar net in welke vorm je propolis gebruikt. Voor een gezondere levensstijl kun je ook Makuna honing gebruiken. Dat garandeert je natuurlijk geen fit lijf, maar propolis en Makuna honing kunnen je in ieder geval helpen met een beetje gezonder zijn.

Makuna honing en MGO

Honing is een zoete substantie en wordt vaak gebruikt als vervanging voor suiker in gerechten bijvoorbeeld. Makuna honing is een bepaalde honing die in Nieuw-Zeeland ook wordt ingezet vanwege gezondheidseffecten. Er zit namelijk MGO in, een bepaalde component die antibacterieel is. Makuna honing heeft verschillende concentraties aan MGO. Hoe hoger de MGO, des te meer van de component er in de honing zit. De concentratie begint bij MGO 100 en kan zo hoog zijn als MGO 1000. MGO staat voor methylglyoxal. Makuna honing is er ook in druppels of keelspray.

Over propolis

Propolis wordt door bijen gemaakt uit sappen van knoppen, planten en struiken. Het is lijmachtig, maar wordt pas kleverig bij een graad of 23. Bijen gebruiken het om gaten te dichten maar vooral om schimmels, bacteriën en virussen te doden. Ook voor mensen kan het werken om bacteriën te doden. Bijvoorbeeld in je mond als je kiest voor een propolis tandpasta, of op je huid als je kiest voor een crème. Er is ook propolis poeder of siroop en er zijn zelfs propolis druppels. Je kunt propolis dus op allerlei manieren gebruiken om bacteriën op of in je lijf te doden.