Meteen naar de inhoud

Dit is waarom je meer zou moeten fietsen

Nederland is echt een fietsland. Een groot deel van de bevolking gaat met de tweewieler naar hun werk toe, doen er mee de boodschappen of fietsen voor hun plezier. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van al het natuur dat ons land te bieden heeft. Vaker op de fiets stappen biedt een heleboel voordelen. Heb jij nog geen fiets? Een tweedehands fiets kopen is dan zeker het overwegen waard.

Je komt makkelijk aan meer beweging

Eén van de belangrijkste dingen voor onze gezondheid is voldoende bewegen. Als je het druk hebt kun je makkelijk aan beweging komen door wat vaker de fiets te pakken. Laat de auto eens een keer staan als je naar je werk gaat, maar pak de fiets. Is de afstand te groot? Overweeg dan eens een elektrische fiets. Ook wanneer je boodschappen gaat doen of naar de stad gaat, kun je de fiets pakken. Dit bespaart je ook direct parkeergeld.

Fietsen is duurzaam

Een ander voordeel van vaker fietsen is dat het duurzaam is. Dat is wanneer je de auto pakt of met het openbaar vervoer reist een heel ander verhaal. Zo voel je je nog trots ook dat je het milieu weer een handje helpt geholpen. Goed bezig!

Je bespaart er een hoop geld mee

Naast alle gezondheidsvoordelen dat fietsen met zich meebrengt is het ook een pluspunt voor je bankrekening. De aankoop van een fiets is een stuk goedkoper als een auto. Daarnaast hoef je ook niet meer te stoppen bij het tankstation wat iedere keer weer een hoop geld kost. Onderhoud heeft een fiets natuurlijk wel nodig, maar dat is als je het vergelijkt met een auto, veel voordeliger.

Je bent sneller op locatie

Veel mensen denken dat je met de auto sneller op locatie bent, maar zeker in grote steden is dat absoluut niet het geval. Met de auto sta je zowel s morgens als s avonds in de file en daarnaast sta je ook telkens stil omdat er een hoop stoplichten zijn die op rood staan. Als je met de fiets gaat, ga je lachend alle automobilisten voorbij.