Meteen naar de inhoud

De voordelen van LED-lichttherapie voor je huid

Licht therapie

Niemand heeft de altijd de tijd om naar een schoonheidssalon te gaan voor diverse behandelingen. Gelukkig kun je veel behandelingen ook eenvoudig thuis doen, zoals je wenkbrauwen epileren, pedicure, IPL ontharing of een gezichtsbehandeling met behulp van een Led masker. LED-lichttherapie is de laatste tijd zo populair geworden dat je tegenwoordig ook LED-maskers kunt aanschaffen die je thuis voor een paar minuten per dag kunt aanbrengen om te profiteren van de vele voordelen.

Wat zijn de voordelen van LED-lichttherapie?

Er zijn een paar verschillende golflengten van licht die te vinden zijn in LED-behandelingen: blauw, rood en oranje of oranje licht. Blauw licht kan huidige puistjes helpen minimaliseren en toekomstige puistjes bestrijden. Rood licht kan roodheid en ontstekingen helpen verminderen en daarnaast bestrijdt het verouderingsproblemen, zoals fijne lijntjes en rimpels. Oranje licht kan helpen bij de tint van je huid en het kan je doffe huid weer te laten stralen.

Iedereen kan profiteren van een behandeling met een LED-masker

Iedereen die lijdt aan acne, beschadiging door de zon, littekens, hyperpigmentatie, verlies van collageen en elasticiteit kan profiteren van een behandeling met een LED-masker. Ook als je je jonge uiterlijk wilt behouden, kun je zeker profiteren van LED-lichttherapie.

Voordelen LED-masker schoonheidssalon

Het is mogelijk om een LED-masker voor thuisgebruik aan te schaffen, maar het gebruik van een LED-masker behandeling in een professioneel schoonheidssalon neemt ook vele voordelen met zich mee. Zo kunnen er na een sessie al kleine resultaten te zien zijn, terwijl met een apparaat voor thuis zelden resultaten zichtbaar zijn na slechts één gebruik.

Hoe je je kunt voorbereiden op LED-lichttherapie

Het is belangrijk dat je je volledige make-up verwijder voordat je een LED-masker gaat gebruiken. Make-up bevat vaak mineralen die het licht kunnen afbuigen, daarom is het belangrijk om eerst alle make-up te verwijderen en vervolgens ook goed de huid te reinigen.

Na gebruik of behandeling is het aan te raden om een ​​hydraterend serum, vochtinbrengende crème of gezichtsolie te gebruiken.