Meteen naar de inhoud

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

jacuzzi

Van alle relaxtechnieken die er voor je lichaam zijn is één van de meest effectieve de kracht van warmte. Warme baden worden al heel erg lang gebruikt om mensen te helpen ontspannen of om gespannen en stijve spieren te verlichten. Vandaag is de jacuzzi één van de manieren waarop mensen warm water gebruiken als ontspanningstherapie. In dit artikel vind je de gezondheidsvoordelen die een jacuzzi biedt.

Je spieren ontspannen

Warmte wordt in de fysiotherapie al heel lang gebruikt om de spieren te helpen ontspannen en te helen. De warmte van een jacuzzi van Elite Wellness werkt op dezelfde manier maar dan op een grotere schaal. Zelfs een kort bad van een paar minuten kan er al voor zorgen dat je hele lichaam kan ontspannen. Dit helpt het lichaam zichzelf te herstellen op het moment dat dat nodig is. Een extra voordeel van een jacuzzi hierbij is dat ze massagekoppen hebben die specifieke delen van het lichaam een massage kunnen geven.

Mentale voordelen

Hoewel een warme jacuzzi rustgevend en ontspannend werkt voor je lichaam, lijkt het het tegenovergestelde te doen voor je geest. Je voelt je na het zitten in een jacuzzi vaak alerter, frisser en scherper. Het ontspannende effect zorgt er waarschijnlijk voor dat jij je hoofd beter kan leegmaken en hierdoor kan je makkelijk alle stress van je afzetten.

Je zweet meer

Nog een extra voordeel is dat je veel gaat zweten in een jacuzzi. Dit zien sommige mensen als een nadeel, maar voor je gezondheid is dit erg goed. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam zich makkelijker van toxische stoffen kan ontdoen. Zo past een hete jacuzzi dus perfect in een detoxkuur. Wel moet je na al dat zweten genoeg water drinken om te voorkomen dat je te weinig gehydrateerd wordt.

Snellere hartslag

Wanneer je het warm hebt, gaat je hart sneller slaan. Op het moment dat je hartslag versnelt, wordt je bloedcirculatie ook beter en krijgen je spieren dus meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Op deze manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van blessures. Ook worden er meer nieuwe cellen aangemaakt en hierdoor zie je er ook nog eens gezonder uit!