Meteen naar de inhoud

Antioxidanten in een serum, wat doen deze eigenlijk?

Tegenwoordig zie je op de verpakking van veel crèmes en serums antioxidanten staan. Zo bevatten ook de serums van Skinceuticals van Optiphar veel antioxidanten. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Antioxidanten beschermen de huid niet alleen tegen vervuiling maar verstevigen deze ook en zorgen bovendien voor minder rimpels. Ben je benieuwd naar alle voordelen van antioxidanten je huidverzorging, dan vertellen we je in deze blog alles wat je over deze antioxidanten moet weten.

Bescherm je huid optimaal!

Iedere dag wordt je huid blootgesteld aan de schadelijke effecten van milieuvervuiling. Hierdoor kan je huid een doffe teint krijgen, sneller verslappen en ontstaan er rimpels. Met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat antioxidanten deze effecten kunnen voorkomen en gelukkig ook kunnen herstellen. Optiphar verkoopt tal van serums voorzien van de meest voorkomende antioxidanten die de effecten van milieuvervuiling tegen kunnen gaan. Deze antioxidanten zijn dismutase, glutathione, ubiquinone en superoxide.

Verzacht je huid en laat deze weer stralen

Antioxidanten kunnen de huid kalmeren en verzachten. Heb je last van een rode en/of gevoelige huid? Ga dan voor een crème met antioxidanten zoals kamille, bèta-glucaan of groene thee. Deze hebben alle drie een kalmerende werking op de huid. Heb je een doffe huid en wil je deze weer laten stralen? De antioxidant vitamine C laat je huid weer stralen en helpt om deze weer te egaliseren. Vitamine C komt voor in onder andere ascorbylpalmitaat, ascorbinezuur en tetrahexyldecyl ascorbate.

Versteviging van de huid

Belangrijke stoffen in het huidoppervlak worden uitgeput naarmate we ouder worden. Je huid verliest hierdoor haar stevigheid en rimpels ontstaan. Een antioxidanten serum vult deze belangrijke stoffen aan en zal de huid weer steviger maken. Belangrijke huidverstevigende antioxidanten zijn omega-6 en 9, linolzuur en lijnzaadolie. Ben je opzoek naar een crème om je huid te herstellen? Ga dan voor een crème of serum met omega vetzuren, deze zijn zeer effectief zijn bij het herstellen van het huidoppervlak. En combineer je deze met retinol, dan heb je de perfecte mix om huidveroudering tegen te gaan!

Verminder je rimpels

Voor het verminderen en verzachten van rimpels kun je het beste een serum met een mix van verschillende effectieve antioxidanten gebruiken. Hoe meer oxidanten hoe beter!