Meteen naar de inhoud

Antigeentest voor coronavirus: Handig en betrouwbaar

Wanneer je je zorgen maakt dat je besmet bent geraakt met het coronavirus zijn er meerdere acties die je kunt ondernemen. Om vast te stellen dat je corona opgelopen hebt kan je een PCR-test of een antigeentest doen. Een van de snelste en betrouwbaarste testen is de antigeentest. Met deze test kan er binnen enkele minuten worden vastgesteld of je besmet bent met het virus. Het is een handige optie als je snel wilt weten of je besmet bent of niet. In dit artikel bespreken we de antigeentest en de situaties waarin het handig is om een antigeen test te doen.

Wat is een antigeentest?

De antigeentest is een snelle en betrouwbare manier om vast te stellen of je besmet bent met het coronavirus. De antigeentest is een versie van de PCR-test, de PCR-test is een uitgebreidere test om de diagnose van het virus vast te stellen. De antigeentest kan in enkele minuten worden uitgevoerd, waardoor het een handige optie is als je grote groepen mensen of kwetsbare mensen gaat bezoeken. De antigeentest spoort virale eiwitten op die vrijkomen wanneer het virus zich vermenigvuldigt. Deze eiwitten kunnen worden opgespoord in speeksel, bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Door deze eiwitten op te sporen, kan de antigeentest een nauwkeurige diagnose stellen of je besmet bent met het coronavirus.

Wanneer doe je een antigeentest?

Een antigeentest kan je overal doen waar je bent, je kan ze gewoon kopen bij de supermarkt. Dit kan erg handig zijn voor wanneer je naar een feestje gaat met veel mensen. Als je van te voren een antigeentest doet weet je zeker dat je niet besmet bent met corona. Op deze manier besmet je niet per ongeluk de mensen die je gaat zien. Ook als je klachten hebt als hoofdpijn, verkoudheid, moeheid of koorts kan je een antigeentest doen om te controleren of je corona hebt.

Wat te doen bij een positieve antigeentest?

Wanneer je antigeentest positief is heb je hoogstwaarschijnlijk het corona virus opgelopen, om zeker te weten dat je corona hebt wordt er geadviseerd om een PCR-test te laten afnemen bij een laboratorium. Wanneer deze ook positief is is het belangrijk om in isolatie te gaan om te voorkomen dat je meer mensen in je omgeving besmet. Zorg er voor dat je niemand ziet terwijl je nog ernstige klachten hebt, ook wordt er veel geadviseerd om gezond te eten. Dit zorgt voor een spoedig herstel.

Antigeentest