Meteen naar de inhoud

Alles over waterontharders

water glas

Ben je helemaal klaar met kalkaanslag? Neem een waterontharder. In dit artikel lees je wat een waterontharder precies is en wat de voordelen zijn. Wil jij ook profiteren van de vele voordelen van een waterontharder? Dan hoef je niet ver te zoeken. Door heel Nederland zijn aanbieders te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij waterontharder in Bergen op Zoom.

Wat is een waterontharder?

Kort gezegd haalt een waterontharder kalk uit ons water. In ons leidingwater zit kalk. Water met veel kalk wordt hard water genoemd en water met weinig kalk zacht water.

Hard water heeft diverse nadelen. Daarom is het een goed idee om het kalk uit ons water te halen en daarvoor heb je een waterontharder nodig.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

1: Je hebt geen last meer van kalkaanslag

Kraanwater bevat altijd wat kalk en met de loop van tijd krijg je dan te maken met kalkaanslag in keuken of in de badkamer. Een waterontharder haalt de kalk uit het water, waardoor je geen last meer hebt van die vervelende witte vlekken.

2: Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Vaatwassers en wasmachines slijten sneller door kalkaanslag en met een waterontharder heb je daar geen last meer van. Ook hoef je je koffiezetapparaat en waterkoker minder snel te ontkalken.

3: Je hoeft minder schoon te maken

Minder kalk betekent minder schoonmaakwerk, wat één van de grootste redenen is dat steeds meer mensen een waterontharder nemen.

4: Je huid droogt minder snel uit

Een waterontharder maakt het water zachter, wat beter is voor je huid. Het zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en is daarom ook zeker een aanrader voor mensen met een gevoelige huid.

5: Je krijgt mooi glanzend haar

Zacht water is ook veel beter voor je haar. Je krijgt er mooi glanzend haar van en meer volume.

6: Je bespaart geld met een waterontharder

Je energierekening gaat omlaag. Dat is omdat kalkdeeltjes blijven kleven aan de verwarmingselementen die vaatwassers, waterkokers en wasmachines gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voor het water warm is. Met een waterontharder heb je geen last meer van dit probleem.