Meteen naar de inhoud

4 voordelen van EMS training

Ben jij helemaal niet sportief maar wil je wel voorzien worden van een strak figuur? Dan zou je eens kunnen overwegen om te starten met EMS training. Je zult een kleine workout doen in combinatie met een vest dat is voorzien van elektroden. Vaak neemt dat zo’n twintig minuten in beslag. Een stuk minder dan urenlang zwoegen in de sportschool. De elektroden zorgen ervoor dat het lichaam denkt dat je heel intensief hebt getraind, wat eigenlijk niet zo is. We bespreken de belangrijkste voordelen van EMS training met je.

Verhoogde vetverbranding

Het eerste voordeel van EMS training is eigenlijk waar de meeste mensen het voor doen. Het zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt. Met een workout van 20 minuten kun je hetzelfde bereiken als wanneer je 2 uur lang sport. Zo ben je minder tijd kwijt om eindelijk eens dat strakke lichaam te krijgen.

Betere conditie

Naast het verbranden van vet zal het ook bijdragen aan de verbetering van je conditie. Je uithoudingsvermogen krijgt een flinke boost met EMS training en dat is weer goed voor je gezondheid. Hijgen nadat je de trap op bent gelopen of wanneer je achter je kind in de speeltuin aan rent, is verleden tijd!

Spieren zullen groeien

Altijd al wat meer spieren willen hebben, maar geen resultaat geboekt na al die uren in de sportschool? Met EMS training is het ook mogelijk om de spiergroei te bevorderen. Vrijwel alle spiergroepen worden gebruikt waardoor je gegarandeerd sterker wordt.

Verminderen van lichamelijke klachten

Een ander groot pluspunt van EMS training is dat het er ook voor kan zorgen dat je lichamelijke klachten minder worden. Heb je bijvoorbeeld last van rug, nek of schouderklachten dan kun je met de training ervoor zorgen dat de spieren sterker worden, waardoor ze meer aankunnen. Er zijn zelfs onderzoeken naar geweest en meer dan 80% van de mensen die lichamelijke klachten hadden, hebben met behulp van EMS vooruitgang geboekt. Dus waar wacht je nog op?