Meteen naar de inhoud

4 redenen waarom fietsen zo gezond is

Fietsen

Fietsen. We hebben het allemaal wel eens gedaan. Dat is ook niet zo gek, Nederland is namelijk een echt fietsland. Terwijl we aan het fietsen zijn hebben we het allemaal misschien niet zo door, maar fietsen is onwijs gezond. Af en toe op de fiets stappen brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd naar de voordelen? Lees dan hier 4 redenen waarom fietsen zo gezond is!

1)     Vetverbranding

Fietsen is goed voor de vetverbranding. Fietsen is dan ook een leuke en goede manier om bijvoorbeeld af te vallen. Uit onderzoek is gebleken dat een half uurtje per dag fietsen de vetverbranding al flink aan het werk zet.

2)     Spieropbouw en uithoudingsvermogen

Tijdens het fietsen beweeg je veel spieren. Wanneer je regelmatig fietst zorgt dit ervoor dat jouw spieren steeds sterker worden en ook je uithoudingsvermogen flinke stappen neemt. Het fijne aan fietsen is ook dat je verschillende tempo’s aan kunt nemen, elk met hun eigen voordeel. Wil jij je uithoudingsvermogen en de sterke van je spieren eens uitdagen? Houd dan voor een langere tijd een hoog tempo aan en wellicht zien wij jou dan over een paar jaar als eerste over de finish gaan bij de Tour de France.

3)     Weerstand

Uit onderzoek is gebleken dat veel fietsen je immuunsysteem bevordert. Wanneer je regelmatig de fiets pakt zal je lichaam veel sterker worden en in staat zijn virussen beter af te weren. Schijnt de zon of regent het? Pak lekker de fiets en werk aan de weerstand!

4)     Stress

Fietsen is een heerlijke bezigheid waarbij je lekker kunt ontspannen. Lekker je hoofd leeg maken, je verstand op nul zetten en heerlijk fietsen door het platteland met een stralende zon. Af en toe de fiets pakken kan dan ook je stress verminderen.

Op zoek naar een fiets in de buurt van Groningen?

Wil jij eens vaker de fiets pakken en ben jij op zoek naar een goede en goedkope fiets in de buurt van Groningen? Bij Fietsshop Haren vindt u een breed assortiment aan fietsen. U vindt allerlei topfietsen van allerlei soorten merken als Gazelle, Sparta of Batavus. Bent u op zoek naar een normale fiets, een elektrische fiets of een tweedehands fiets? Bij Fietsshop Haren vindt u de juiste fiets!