Meteen naar de inhoud

3 dingen waar mensen de mist in gaan met afvallen

Afvallen is niet iets wat een kwestie van minder eten is, maar van bewust eten. Door je lichaam te leren kennen en bewuste keuzes te maken in je voeding zorg je dat je gewicht ervan af kan vliegen. Toch zijn er veel misvattingen rondom afvallen en gaan mensen vaak de fout in. Hier vind je 5 dingen waar mensen vaak de mist in gaan met afvallen! 

Je hongert jezelf uit

Om af te vallen moet je in principe minder calorieën binnenkrijgen dan je lichaam nodig heeft, maar wanneer je te weinig eet gaat je lichaam je tegenwerken. Je stofwisseling wordt langzamer, je gaat spieren verbranden in plaats van vet en je de neiging om naar ongezonde snacks te grijpen wordt groter. Probeer elke dag 20-25% minder calorieën te eten dan je eigenlijk nodig hebt en geniet van het lange termijn resultaat.

Je eet te weinig eiwitten

Eiwitten spelen een grote rol bij gewichtsverlies en kunnen ervoor zorgen dat je je spiermassa behoud. Ze zorgen er ook voor dat je eerder en langer vol zit. Eiwitten kan je op verschillende manieren binnenkrijgen, zo zit het uiteraard in eieren, maar in de supermarkt kan je ook andere producten vinden waar eiwitten in zitten, zoals yoghurt. Ook kan je het kopen in de vorm van poeder en dit zelf toevoegen aan bijvoorbeeld shakes.

Je eet te veel

Het inschatten van het aantal calorieën dat je eet is lastig. Veel mensen maken hier ook fouten in, waardoor ze alsnog te veel eten. Om genoeg gewicht te verliezen, zou je 500 calorieën minder moeten eten dan je lichaam nodig heeft. Om dit bij te houden, moet je alles optellen wat je hebt gegeten/gedronken. Ook de olie waar je in kookt, de lepel honing in je thee en de cappuccino die je elke ochtend drinkt. Je kan het aantal calorieën een stuk makkelijker bijhouden met een app.

Snel gewicht verliezen

Wil je wel gewicht verliezen, maar wil je dit op korte termijn doen? Er zijn manieren om dit te doen! Met een streng dieet kan je 5 kilo afvallen in 1 week, maar houd in gedachten dat dit een oplossing voor de korte termijn is!